Type cursus
Typecursus Ducktypen

Ducktypen: De typecursus van Donald Duck

Veel gezinnen zijn geabonneerd op het weekblad Donald Duck of zijn er in ieder geval bekend met de avonturen van Donald Duck en zijn stadgenoten van Duckstad. Voor veel kinderen zal daarom de typecursus een stuk minder saai worden als het een typecursus van DuckTypen betreft. Daarbij komt ook nog eens dat iedereen die abonnee is van Donald Duck 25% korting krijgt op de typecursus van Duck Typen! 

Bij DuckTypen gaat je kind aan het werk als verslaggever voor de Duckstadkrant. De typecursus bestaat uit 6 kranten met elk 5 artikelen. Elk artikel bestaat uit een aantal uitdagende spellen en leeroefeningen. De tijd die nodig is om de cursus af te ronden verschilt per kind. Het wordt aangeraden de cursus 5x per week een half uurtje per dag te spelen. Snelle leerlingen kunnen de typecursus in 3 tot 4 maanden afronden en met een gemiddeld tempo kan de cursus in 5 tot 6 maanden worden doorlopen. DuckTypen wordt gespeeld door kinderen vanaf 7 jaar en kan door iedereen, ook volwassenen, gevolgd worden.    

Diploma Ducktypen in maximaal 16 weken

DuckTypen raadt aan om 5x per week 30 minuten te oefenen. Zo bouwt je kind een goede typevaardigheid op en blijft het geleerde goed hangen. Bij het succesvol afronden van 3 tot 4 oefeningen per half uur kan de cursus in 12 tot 16 weken afgerond worden. Met een gemiddelde van 1 tot 2 oefeningen per half uur is de typecursus in 20 tot 24 weken te doorlopen. De licentie van de cursus is een jaar geldig waardoor je kind in eigen tempo kan werken.   

Elke krant wordt afgesloten met een platte-tekst oefening. Na de 6e krant is de cursus afgerond en het diploma behaald. Dit digitale diploma is voorzien van je naam en ondertekend door Donald Duck en kun je thuis uitprinten. Bij de bestelling van een Premium- of Familypakket wordt het diploma binnen 3 weken thuisgestuurd en ontvang je ook nog een gepersonaliseerde Donald Duck. 

Duck Typen Ouderdashboard 

DuckTypen is opgezet in samenwerking met erkende typedocenten en volgt een beproefde methodiek. Kinderen leren eerst losse letters en leestekens blind te vinden. De nadruk ligt hierbij op de plaatsing van de handen op de verschillende letters en tekens op het toetsenbord. In een later stadium gaat je kind volledige woorden en zinnen typen waarmee het artikelen schrijft voor de Duckstadkrant. Gedurende de cursus wordt je kind begeleid door een persoonlijke mentor: meester Warbol. Hij geeft uitleg aan het begin van elk level en moedigt het kind aan met positief en stimulerend commentaar. De oefeningen worden gecombineerd met online games. Dit spelelement maakt de typecursus verrassend en motiveert kinderen te blijven spelen.  

Als ouder heb je toegang tot een uniek ouderdashboard. Hier is de voortgang van je kind te volgen en kun je motiverende berichtjes sturen.¬†De typevaardigheden¬†van je kind¬†worden getoetst op basis van nauwkeurigheid en snelheid. In het ouderdashboard is precies te zien wat er in elk¬†level¬†gevraagd wordt.¬†De cursus staat standaard ingesteld op een gemiddeld niveau. Is dit niveau te moeilijk of te¬†makkelijk¬†voor je kind¬†dan kan het eenvoudig worden aangepast in het ouderdashboard¬†onder het tabje ‚ÄėNiveau‚Äô.¬†¬†

Abonneekorting en dyslexievariant van Duck Typen

Als abonnee van Donald Duck Weekblad krijg je altijd 25% korting op de typecursus¬†DuckTypen. Als je bij de stap ‚ÄėBetaling‚Äô¬†aanklinkt¬†‚ÄėIk ben abonnee‚Äô, dan wordt deze korting verrekend op basis van je¬†adresgegevens. Je hoeft dus¬†geen kortingscode in te vullen. Als abonnee ontvang je altijd de hoogste korting. De abonneekorting kan niet gecombineerd worden met eventuele andere kortingsacties.¬†¬†DuckTypen¬†is¬†in verschillende varianten te bestellen, namelijk de basis, premium en¬†family¬†versie. De laatstgenoemde is voor 2 personen.¬†Als je wilt weten of¬†DuckTypen¬†geschikt is voor je kind dan kun je een gratis proefles spelen.¬†Van¬†DuckTypen¬†is ook een dyslexie versie beschikbaar. De cursus staat standaard ingesteld op de reguliere variant. Via het ouderdashboard kun je via het tabje ‚ÄėNiveau‚Äô de cursus¬†makkelijk¬†wijzigen door de dyslexievariant aan te zetten. Deze versie is aangepast om de leesbaarheid te verbeteren, maar het game-element is behouden gebleven. Aanpassingen zijn bijvoorbeeld terug te zien in het dyslexie lettertype, er verschijnt een wit vlak achter de toetsen en de toetsen komen minder snel tegelijk in beeld, er zijn duidelijke kleurcontrasten, Meester Warbol geeft een uitgebreide instructie en er is¬†audio-ondersteuning¬†bij het uitleggen van de oefeningen.¬†Zo kan ook een kind met dyslexie spelenderwijs blind leren typen.¬†¬†

  

Voordelen Ducktypen:

 • Het niveau kan door de ouder zelf aangepast worden
 • Dyslexieversie aanwezig
 • Duidelijke uitleg voor de ouders over de opzet van deze cursus
 • Extra nadruk op zithouding
 • Cursus gegoten in een spannend en motiverend spel met de vertrouwde hoofdrolspelers uit Duckstad

 

Ducktypen kortingscode 

Met de actiecode DuckTypenfeest krijg je op dit moment 25% korting op 1 van de 3 pakketten naar keuze!

 • Family pakket ‚ā¨ 199,95 ‚ā¨ 149,96
 • Premium pakket ‚ā¨ 129,95 ‚ā¨ 97,46
 • Basic pakket ‚ā¨ 99,95 ‚ā¨ 74,96

Ducktypen ledenkorting 25%:  

Ben je lid van het weekblad Donald Duck? Dan profiteer je standaard van 25% korting. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is het vakje ‘ik ben abonnee aanvinken. 

 • 2 – 5 personen ‚ā¨ 129,- per licentie
 • 6 – 10 personen ‚ā¨ 119 per licentie
 • 11 – 15 personen ‚ā¨ 109,- per licentie
 • 16+ ‚ā¨ 99,-

Een gratis proefles Ducktypen

Ducktypen heeft een gratis proefles die je kunt volgen. Zo krijg je een beetje het idee wat je van deze cursus kunt verwachten. Inloggen is niet nodig. Gewoon alleen je naam invullen en beginnen maar!

 

Contactgegevens Ducktypen

adres:

 • DPG Media Magazines B.V.
 • t.a.v. Donald Duck Redactie
 • Postbus 1680
 • 2130 JB Hoofddorp.

tel.nr  +31 0343 493 222

Contactformulier:  ducktypen.nl/contact

Prijs: v.a. ‚ā¨ 99,95