Type cursus
Typecursus Ducktypen

Ducktypen: De typecursus van Donald Duck

Veel gezinnen zijn geabonneerd op het weekblad Donald Duck of zijn bekend met de avonturen van Donald Duck en zijn stadgenoten van Duckstad. Voor veel kinderen zal daarom de typecursus een stuk minder saai worden als het een typecursus van DuckTypen is. Wie wil er nou niet een diploma met daarop een handtekening van Donald Duck zelf? Daar komt ook nog eens bij dat iedereen die abonnee is van Donald Duck 25% korting krijgt op de typecursus van DuckTypen!    

Diploma Ducktypen in maximaal 16 weken

Bij DuckTypen gaat je kind aan het werk als verslaggever voor de Duckstadkrant. De typecursus bestaat uit 6 kranten met elk 5 artikelen. Elk artikel bestaat uit een aantal uitdagende spellen en leeroefeningen. Na de 6e krant is de cursus afgerond en het diploma behaald. Dit digitale diploma is voorzien van je naam en ondertekend door Donald Duck en kun je thuis uitprinten. Bij de bestelling van een Premium- of Familypakket wordt het diploma binnen 3 weken thuisgestuurd en ontvang je ook nog een gepersonaliseerde Donald Duck.
De tijd die nodig is om de cursus af te ronden verschilt per kind. DuckTypen raadt aan om 5x per week 30 minuten te oefenen. Zo bouwt je kind een goede typevaardigheid op en blijft het geleerde goed hangen. Snelle leerlingen die 3 tot 4 oefeningen per half uur succesvol afronden kunnen de typecursus in 12 tot 16 weken volgen. Met een gemiddelde van 1 tot 2 oefeningen per half uur is de online typecursus in 20 tot 24 weken te doorlopen. De licentie van de typecursus is een jaar geldig waardoor je kind in eigen tempo kan werken. DuckTypen wordt gespeeld door kinderen vanaf 7 jaar en kan door iedereen, ook volwassenen, gevolgd worden.  

Duck Typen Ouderdashboard

Als ouder heb je toegang tot een uniek ouderdashboard. Hier is de voortgang van je kind te volgen en kun je motiverende berichtjes sturen. De typevaardigheden van je kind worden getoetst op basis van nauwkeurigheid en snelheid. In het ouderdashboard is precies te zien wat er in elk level gevraagd wordt. De cursus staat standaard ingesteld op een gemiddeld niveau. Is dit niveau te moeilijk of te makkelijk voor je kind dan kan het eenvoudig worden aangepast in het ouderdashboard onder het tabje ‘Niveau’.

Abonneekorting en dyslexievariant van Duck Typen

Als abonnee van het Donald Duck Weekblad krijg je altijd 25% korting op de typecursus DuckTypen. Als je bij de stap ‘Betaling’ aanklinkt ‘Ik ben abonnee’, dan wordt deze korting verrekend op basis van je adresgegevens. Je hoeft dus geen kortingscode in te vullen. Als abonnee ontvang je altijd de hoogste korting. De abonneekorting kan niet gecombineerd worden met eventuele andere kortingsacties.  DuckTypen is in verschillende varianten te bestellen, namelijk de basis, premium en family versie. De laatstgenoemde is voor 2 personen. Als je wilt weten of DuckTypen geschikt is voor je kind dan kun je een gratis proefles spelen.
Van DuckTypen is ook een dyslexie versie beschikbaar. De cursus staat standaard ingesteld op de reguliere variant. Via het ouderdashboard kun je via het tabje ‘Niveau’ de cursus makkelijk wijzigen door de dyslexievariant aan te zetten. Deze versie is aangepast om de leesbaarheid te verbeteren, maar het game-element is behouden gebleven. Aanpassingen zijn bijvoorbeeld terug te zien in het dyslexie lettertype, er verschijnt een wit vlak achter de toetsen en de toetsen komen minder snel tegelijk in beeld, er zijn duidelijke kleurcontrasten, Meester Warbol geeft een uitgebreide instructie en er is audio-ondersteuning bij het uitleggen van de oefeningen. Zo kan ook een kind met dyslexie spelenderwijs blind leren typen. 

Gamend leren met DuckTypen

DuckTypen is opgezet in samenwerking met erkende typedocenten en volgt een beproefde methodiek. De cursus begint met de juiste basishouding tijdens het typen en de kinderen leren eerst losse letters en leestekens blind te vinden. De nadruk ligt hierbij op de plaatsing van de handen op de verschillende letters en tekens op het toetsenbord. In een later stadium gaat je kind volledige woorden en zinnen typen waarmee het artikelen schrijft voor de Duckstadkrant. Als journalist krijgt je kind de opdracht 6 Duckstadkranten te publiceren. Elke krant bestaat uit 5 artikelen met daarin steeds moeilijk wordende games die gehaald moeten worden. Is een krant af? Dan kan deze worden uitgeprint en worden geshowd aan de hele familie.
Gedurende de cursus wordt je kind begeleid door een persoonlijke mentor: Meester Warbol. Dit is in de Donald Duck ook de meester van Kwik, Kwek en Kwak. Hij geeft uitleg aan het begin van elke oefening en moedigt het kind aan met positief en stimulerend commentaar. De oefeningen worden gecombineerd met online games. Dit spelelement maakt de typecursus verrassend en de games hebben een sterk motiverende werking. Helemaal omdat met een goed gameresultaat ook nog eens Duckse Duiten verdiend kunnen worden. Deze munten kunnen ze in een heus warenhuis inwisselen voor leuke accessoires om hun eigen Duckstad huisje in te richten of ze kunnen kleding en gadgets scoren voor hun eigen digitale stripfiguur.    

Typecursus Ducktypen 2021
Typecursus Donald Duck

De voordelen van Ducktypen

 • Het niveau kan door de ouder zelf aangepast worden.
 • Dyslexieversie aanwezig.
 • Duidelijke uitleg voor de ouders over de opzet van deze cursus.
 • Extra nadruk op zithouding.
 • Cursus gegoten in een spannend en motiverend spel met de vertrouwde hoofdrolspelers uit Duckstad.

Een gratis proefles Ducktypen

Ducktypen heeft een gratis proefles die je kunt volgen. Zo krijg je een beetje het idee wat je van deze cursus kunt verwachten. Inloggen is niet nodig. Gewoon alleen je naam invullen en beginnen maar!

 

25% korting op de typcursus van Ducktypen!

Ben je lid van de Donald Duck? Dan profiteer je van 25% korting op aanschaf van de typecursus. Hiermee bespaar je bijvoorbeeld op de basic typecursus bijna € 20,-.

Ducktypen

 • Basic €74,95 € 56,21
 • Premium € 129,95 € 97,46
 • Family € 199,95 € € 149,96
 

Contactgegevens Ducktypen

adres:

 • DPG Media Magazines B.V.
 • Capellaan 65 
 • 2132 JL Hoofddorp

Contactformulier:  ducktypen.nl/contact

Prijs € 74,95