Zeven educatieve cadeautips voor Sint en Kerst

Educatieve cadeaus voor Sinterklaas of Kerst

De feestmaand december staat weer voor de deur en wat is er leuker dan kinderen te verrassen met een mooi cadeau. Tijdens de donkere dagen is er veel tijd om gezellig binnen (spelletjes) te spelen. Dan is het toch mooi meegenomen dat kinderen spelenderwijs slimmer worden met leuk, educatief speelgoed. Er is keuze uit heel veel spellen met een educatieve inslag die ook nog eens super amusant zijn om te spelen en waar kinderen lang plezier aan beleven. Voor elke leeftijd zijn er interessante en leerzame spellen die kinderen helpen bij hun ontwikkeling op bepaalde gebieden. Wij hebben 7 educatieve cadeautips voor je op een rijtje gezet die geschikt zijn voor een leeftijd vanaf ongeveer 6 jaar.   

Ideale cadeau en tegelijk leerzaam

Tegenwoordig kunnen kinderen op allerlei devices terecht voor een scala aan digitale games. Voor je het weet zitten ze uren achter hun schermpje. Educatieve digitale games kunnen zeker een positieve en goede toevoeging zijn aan de leeromgeving van kinderen. De volgende 7 cadeautips helpen je aan het ideale leerzame cadeau waardoor ze ook zonder scherm eindeloos plezier kunnen beleven:  

  1. Dixit
  2. Dobble
  3. Tiptoi®l Interactieve globe wereldbol 
  4. De Gorgels- AVI kwartet 
  5. SqulaFamiliebordspel 
  6. Geomag- constructiespeelgoed 
  7. SmartGamesl Squirrels Go Nuts  

7 Cadeautips 

Dixit: geweldig bordspel met prachtige speelkaarten

Dixit is een geweldig bordspel met prachtige afbeeldingen op de speelkaarten. Het spel laat veel aan de verbeelding en associatie over en is geschikt voor jong en oud. Een verteller beschrijft een kaart met een woord, geluid of een zin. Vervolgens brengen de anderen een kaart in die aan die beschrijving zou kunnen voldoen. Daarna mag iedereen proberen te raden welke kaart van de verteller was. Hiervoor moet je je medespelers goed leren inschatten en je in hen verplaatsen waardoor je het spel vooral met elkaar speelt en niet zozeer tegen elkaar. Het spel prikkelt en activeert het vermogen tot fantaseren en stimuleert creativiteit. De kaarten zijn mooi ontworpen en er is van alles te zien zodat je er iedere keer weer verrassende nieuwe uitspraken en de mooiste verhalen bij kan verzinnen. Het spel wordt dus nooit saai en blijft boeiend. 

Dobble: leuk, snel en spannend kaartspel

Dobble is een leuk, snel en spannend kaartspel om te spelen. Het is de bedoeling dat je zo snel mogelijk de overeenkomstige afbeelding van jouw kaart ziet met de kaart die op tafel ligt. Het levert zenuwslopende en hilarische momenten op. Zeker als je spelgenoten telkens sneller een match zien dan jij. Dobble is voor zowel kinderen als volwassenen een heel geschikt spel. Het spel helpt de visuele herkenning en waarneming te ontwikkelen en om Dobble te winnen zijn snelle reflexen en goede observaties nodig. Daarnaast geeft het veel plezier en gezelligheid. Dit is ook een spelletje dat je even snel tussendoor kunt doen, want een potje duurt niet zo lang. Dobble blijft ronde na ronde leuk en uitdagend, mede ook omdat er meerdere spelvariaties gespeeld kunnen worden. 

Tiptoi® Interactieve globe wereldbol: aardrijkskunde in aantrekkelijke spelvorm

Tiptoi® Interactieve globe wereldbol leert je aardrijkskundige kennis op een afwisselende manier. Met spannende spellen voor maximaal 4 spelers ga je al spelend en lerend de wereld rond. Waar ligt Monaco? Hoe heet de hoofdstad van Australië? In welke landen is de officiële taal Engels? De globe geeft het antwoord op deze vragen. Met een tiptoi® stift die een optische sensor heeft weet je precies of je de juiste plek op de globe hebt aangestipt. Deze tiptoi® stift wordt overigens niet meegeleverd en moet je er even los bij bestellen. De globe is eenvoudig en snel op te bouwen en biedt vele uren speel- en leerplezier. Als de globe een slagje groter was geweest was het wel wat makkelijker de kleinere landen te vinden, maar desondanks is het een leuk ding om landen, zeeën en dieren op te zoeken. Zo krijgen kinderen in een reis rond de wereld allerlei informatie en spannende verhalen over onderwerpen als geografie, landgrootte, hoofdsteden en nog veel meer. 

De Gorgels: leerzaam en grappig kwartet

De Gorgels is een AVI kwartet dat leerzaam en grappig tegelijk is. ‘Mag ik van jou van de Brutelaars, de verrotte zweetsokken?’ Deze en nog meer humoristische zinnen vormen samen een kwartet. Om te winnen moet je zoveel mogelijk kwartetten verzamelen. Elk kwartet bestaat uit 4 zinnen en je moet goed kijken en lezen om te weten welke zin je nog nodig hebt om je kwartet compleet te maken. Op deze manier zijn de kinderen op een leuke en andere manier met spelling, taal en lezen bezig. En zeker als je een fan bent van de boeken van de Gorgels is het helemaal leuk om al lezend een spelletje te spelen.  

Squla Familiebordspel: leerzaam en uitdagend vraag- en antwoordspel

Squla Familiebordspel biedt kinderen de kans om Squla niet alleen online te spelen maar nu ook in de vorm van een leerzaam bordspel. Weet jij het beter dan je ouders? Elke leeftijdscategorie heeft speciale vragen op het eigen niveau. Ook volwassenen hebben hun eigen vragen. Door het juist beantwoorden van de quizvragen over vakken als taal, rekenen, geschiedenis, natuur & techniek en aardrijkskunde kun je zoveel mogelijk punten verdienen. Dit spannende en uitdagende vraag- en antwoordspel lijkt een beetje op het bekende Trivial Pursuit, maar doordat de vragen zijn aangepast op leeftijd is het prima met de hele familie te spelen. 

Geomag: uniek constructiespeelgoed

Geomag is ingenieus constructiespeelgoed dat staven, bollen en drie-, vier- en vijfhoekige panelen in iets magisch verandert. Met verbeeldingskracht en logisch nadenken kunnen kinderen eindeloze figuren en 3D-constructies maken. Het constructiesysteem is eenvoudig en de krachtige magnetische elementen zorgen dat kinderen er graag mee gaan bouwen. Ze worden zo spelenderwijs gestimuleerd om uiteenlopende vaardigheden als creativiteit, probleemoplossend denken, ruimtelijk en bouwtechnisch inzicht en concentratie aan te leren. De mooie kleuren maken het ook nog eens uitnodigend. 

SmartGames Squirrels Go Nuts: verrassende 3D-schuifpuzzel

SmartGames Squirrels Go Nuts is een schuifpuzzel met 60 opdrachten die geleidelijk oplopen in moeilijkheidsgraad van makkelijk tot razend moeilijk waardoor het een echte breinbreker is. Door de verschillende niveaus is het een verrassend en uitdagend spelletje. Het is de bedoeling de superschattige eekhoorntjes te helpen om hun nootjes in de grond te verstoppen omdat de winter eraan komt. Kinderen leren op deze manier plannen en het stimuleert het ruimtelijk inzicht. Je kunt niet ‘zomaar’ iets doen want dat heeft meteen gevolgen. Het spel is mooi en stevig vormgegeven.