Goede voornemens voor 2021

Goede voornemens

 

Met een heel nieuw jaar voor je, begint het bij veel mensen te kriebelen om vanaf 1 januari hun leven te verbeteren. Elke dag is de 1e dag van de rest van jouw leven en/of van je kind. En wie kan er niet wat hulp gebruiken voor een goede voornemenlijst?  

Voornemens 2021

Wees zeker in een goed humeur als je pen en papier erbij pakt. Denk daarna aan mensen, gebeurtenissen en dingen die je gelukkig maken of je gelukkig hebben gemaakt en concentreer je daar op.  Wees voorzichtig met het opschrijven van wat je wenst, want misschien krijg je het echt ;). 

Onthoud dat zelfs de gekste dingen in je hoofd werkelijkheid kunnen worden als je je dromen volgt. En positief denken is een hele belangrijke factor voor hetboeken van succes.  

Top 10 goede voornemens

Er zijn elk jaar weer terugkerende goede voornemens die de meeste mensen hebben. Je herkent vast een aantal van de volgende goede voornemens: 

 1. Afvallen en fit worden. 
 2. Stoppen met roken. 
 3. Een nieuwe baan. 
 4. Iets nieuws leren. 
 5. Gezonder eten. 
 6. Geld besparen/uit de schulden komen. 
 7. Meer tijd doorbrengen met familie. 
 8. Minder gestrest zijn. 
 9. Minder drinken.  
 10. Reizen naar nieuwe plekken.  

 En hoe zou een top 10 voor kinderen er uit kunnen zien? 

 1. Op tijd naar bed gaan. 
 2. Mijn bord leeg eten. 
 3. Zonder zeuren m’n kleren aantrekken ipv de hele dag in m’n pyjama te zitten. 
 4. Niet protesteren als de schermtijd voorbij is. 
 5. Meteen naar huis komen als dat gevraagd wordt. 
 6. Mijn speelgoed makkelijk willen delen. 
 7. Wat minder tijd besteden aan social media. 
 8. Mijn kamer opgeruimd houden. 
 9. Beginnen met iets nieuws leren. 
 10. Helpen in het huishouden. 

Iets nieuws leren in 2021

In beide top-10-lijstjes komt het voornemen voorbij om iets nieuws te leren. Is het niet een idee om dan iig 1 voornemen praktisch te maken door bijvoorbeeld (samen met) je kind te leren blind typen? Met al het thuiswerk van tegenwoordig is dit geen overbodige luxe ;). En ook voor je kind kan dit met het huidige online onderwijs voordelen opleveren. Het kan helpen om precies te zijn bij het opschrijven van je wensen. Wat te denken van: ‘Ik wil mijn computervaardigheden ontwikkelen. Ik wil snel en efficiënt typen dmv aanraking.’ Of voor jouw kind: Ik wil snel en blind leren typen. Ik ga op zoek naar een superleuke online typecursus.’  

Dit om je te inspireren om in 2021 beter te worden, hoger te kijken, dieper te graven, verder te springen en om (samen) weer iets nieuws te kunnen!