Gratis typecursus

Kies de beste gratis online typecursus

Een goede online- of klassikale typecursus kan voor sommigen een (te) kostbare uitgave zijn. Om toch vaardig en blind te leren typen kan een gratis typecursus een goed alternatief zijn. Maar welke gratis typecursussen zijn er allemaal en welke is voor jou de beste? Op deze pagina vind je een overzicht van typecursussen die gratis worden aangeboden, zodat jij de beste gratis typecursus voor jezelf kunt uitkiezen. Al deze typecursussen worden alleen online aangeboden. Om deze typecursussen gratis te kunnen aanbieden worden er bij de meesten cursussen advertenties geplaatst en/of om een donatie gevraagd. Een enkele aanbieder biedt naast een gratis typecursus een meer uitgebreide pro-versie aan. In bijna alle gevallen zijn de gratis typecursussen niet alleen voor kinderen geschikt maar ook voor volwassenen. 

1.

Gratis typecursus Typelesonline

Typelesonline.nl is een gratis typecursus die door zijn eenvoudige en effectieve opzet geschikt is voor zowel kinderen als ouderen. Het doel van deze typecursus is om met korte methodische oefeningen zo snel mogelijk vaardig en blind te leren typen. Deze typecursus is geschikt voor het QWERTY toetsenbord wat in Nederland de standaardindeling is en voor het AZERTY toetsenbord die in met name België gebruikt wordt. Nadeel aan deze typecursus is dat het een vrij saaie typecursus is en dit een demotiverende werking kan hebben. 

2.

Gratis typecursus Tipp10

Deze gratis typecursus die sinds kort ook in het Nederlands beschikbaar is, komt in vele Duitse testresultaten als winnaar uit de bus. Ook verschillende magazines als Computer Bild, Chip en Giga zijn zeer te spreken over deze typecursus. Niet voor niets dat deze typecursus, die al meer dan 3 miljoen keer gedownload is, vaak op scholen en universiteiten gebruikt wordt. Deze typecursus kun je online zonder installeren gebruiken maar het is ook mogelijk de cursus te downloaden zodat je het offline kan gebruiken.

 

3.

TypeOlympics gratis typecursus

TypeOlympics biedt zowel een gratis als een betaalde typecursus. Op hun website noemen ze deze twee versies de  recreatieve en de professionele typecursus. Waar de gratis versie zich in profileert ten opzichte van andere gratis typecursussen, is dat deze cursus – net als veel betaalde typecursussen tegenwoordig – in een gamevorm wordt aangeboden. Daarnaast  kunnen prijzen worden gewonnen en de statistieken worden bijgehouden. Dit alles heeft een motiverende uitwerking op de deelnemers van een typecursus.  

4.

Gratis typecursus Rapid Typing Tutor

Rapid Typing Tutor is een gratis programma dat vooral door de animaties bij kinderen in de smaak kan vallen. Deze typecursus zal gedownload moeten worden om het te kunnen gebruiken. Na het instellen van de Nederlandse taal kun je direct aan de slag. Tegelijk met de te typen teksten wordt een afbeelding getoond van een toetsenbord en een hand. Op deze afbeelding wordt aangeven weke toets moet worden ingetikt. Een soort van virtueel toetsenbord met gekleurde zones om de juiste typepositie voor de hand onder de knie te krijgen. Ondertussen worden uw  prestaties keurig bijgehouden en zijn deze meteen in te zien.