Pica Typen maakt leren typen leuk en leerzaam

Typecursus kind Pica Typen

De typecursus met superveel leuke, interessante en spectaculaire weetjes!

De online typecursus van Pica maakt leren typen leuk. Maak een wereldreis en ontdek de leukste weetjes over landen, mensen en dieren, de natuur en nog veel meer!  In twaalf weken leer je razendsnel en foutloos blind typen met tien vingers. Een onmisbare vaardigheid in dit digitale tijdperk en een goede voorbereiding op het Voortgezet Onderwijs.

Hoe zit de cursus in elkaar?

De typeopdrachten worden gecombineerd met weetjes, spectaculaire foto’s, grappige filmpjes en quizzen. Zo blijft de online typecursus tot het einde leuk. Samen met je eigen typecoach zorgen Pica Typen ervoor dat jij aan het eind van deze cursus razendsnel en foutloos kunt typen. Zo ga je goed voorbereid naar de middelbare school. De Pica typecursus is afgestemd op het leesniveau in groep 5 en 6 (± 8/9 jaar) en 7/8 (± 10/11 jaar) en er is een versie voor kinderen met dyslexie. 

Waarom blind leren typen?

De typecursus van Pica Typen wil kinderen blind leren typen, zodat zij goed voorbereid zijn op de middelbare school. Ook wordt een computer of tablet steeds vaker gebruikt voor huiswerk, spreekbeurten en werkstukken op de basisschool, maar straks ook op de middelbare school. Met een typecursus leer je razendsnel en foutloos typen. Als je foutloos blind kunt typen heb je meer aandacht voor de inhoud van de tekst en houd je meer (vrije)tijd over. Daarnaast is het goed voor je woordenschat en spelling.

Over Blink

Met Bobo, Okki, Wild van Freek, National Geographic Junior en Pica Typen is Blink de grootste Nederlandse uitgever van educatieve kindermerken. Van oudsher vooral bekend als tijdschrift, zijn de merken inmiddels 360° uitgebouwd. Voor televisie, games, apps, internet, theater, merchandise, licenties, partnerships en events zijn er succesvolle concepten ontwikkeld. Bijvoorbeeld de jaarlijkse National Geographic Junior fotowedstrijd en het Bobo YouTube kanaal.

Vernieuwende, digitale lesmethodes

Naast tijdschriften maken we bij Blink vernieuwende, digitale lesmethodes waarbij het bereiken van de leerling het uitgangspunt is. Onze lesmethodes zijn erop gericht om leerlingen te prikkelen, nieuwsgierig te maken en vooral veel zelf te laten ervaren en ontdekken. Dit vanuit de wetenschap dat wanneer leerlingen zelf actief zijn, ze zich sneller ontwikkelen en ze ook de leerstof beter begrijpen en langer onthouden.

Blink bereikt kinderen en jongeren door uit te gaan van hun belevingswereld en ze uit te dagen zichzelf en de wereld te ontdekken. Blink ondersteunt ouders, leerkrachten en andere partners met concepten voor thuis en op school zoals tijdschriften, websites, apps en digitale lesmethodes.