Type cursus
Typecursus Ticken

TICKEN typecursus: Een keer zo snel leren typen

Blind leren typen is normaal saai maar met typecursus van TICKEN leer je het zo snel dat het voldoening geeft. Dankzij de unieke TICKEN Typereflex methode leer je blind typen in de helft van de tijd van een ‘gewone’ typecursus. Dus in ongeveer 15 uur in plaats van 30-40 uur. Wetenschappelijk bewijs toont aan dat hersenen het ‘plaatje’ van een woord herkennen zelfs als je de binnenste letters op een andere volgorde zet. Dit vormt de basis van de Typereflex methode waarbij je geen tijd verliest aan onzinnige lettercombinaties maar je leert meteen woordjes typen. Als je blind kan typen dan typ je namelijk zoals je leest: hele woorden. Dit is ook een belangrijk element om gemotiveerd te blijven. Als het te lang duurt, daalt de motivatie. De typeles is voor kinderen leuk en uitdagend gemaakt met aan het einde van elke typeles een typespel. Zo wordt het typen van de oefeningen geen straf. De meeste kinderen volgen de typecursus wanneer ze in groep 6 of 7 zitten. Sommigen doen dit een jaar eerder of later. Als ouder kan je het beste inschatten wanneer je kind er aan toe is.  

Leren typen in 18 weken en diplomagarantie 

De prioriteit van TICKEN is in 1e instantie niet het aantal slagen per minuut maar de nauwkeurigheid. De snelheid van typen neemt toe naarmate de ervaring groter wordt en de bewegingsbanen geautomatiseerd worden.  De hele typecursus bestaat uit 30 lessen van gemiddeld 30 minuten. De speeltijd van de typegames is hierin niet meegerekend omdat deze facultatief zijn. Het is aan te raden een planning te maken waarbij de 30 lessen in bijvoorbeeld 10-15 weken zijn afgerond, ook al is er 12 maanden toegang tot de typecursus. Leren blind typen is net als pianospelen, lopen en fietsen e.d. een ‘motorische vaardigheid’ die je alleen kan leren door regelmatige herhaling waardoor je hersenen de beweging gaan automatiseren. Het is daarom belangrijk dat je kind regelmatig oefent met blind typen. Bij voorkeur elke dag 2 oefeningen = 10 minuten of om de dag 4 oefeningen = 20 minuten. Na zo’n 10 uur typt je kind alle letters blind. En na 15 uur is het klaar voor het examen. Pas na het proefexamen in de laatste les bepaal je of je eerst nog wat extra proefexamens wilt maken of dat je examen wilt doen.  

TICKEN wordt afgesloten met een 7-minuten durend online type-examen. Liefst 95,3% is tot nu toe na het 1e examen geslaagd. De gemiddelde score bedraagt een typesnelheid van 143,1 aanslagen per minuut bij een nauwkeurigheid van 99,9%. Binnen de examensessie kan je maximaal 3 pogingen dien. Het beste resultaat geldt. Haal je het officiële typediploma van TICKEN niet dan kun je gratis herexamen aanvragen. Dat is onze typediplomagarantie.  

Typeresultaten volgen 

Met de interactieve aanpak, via Internet, duidelijke korte video’s van studiebegeleidster Sterre en de uitdagende typegames aan het einde van de typeles leren kinderen spelenderwijs zeer snel blindtypen. De games in de typelessen die je hebt afgerond kun je als je dat wil herhalen.  Na elke afgeronde typeles kunnen ouders een email ontvangen met de studieresultaten van hun kind. Na elke typeles is er een persoonlijk advies voor de toetsen die extra aandacht verdienen. Zo blijf je op de hoogte van de voortgang van de typecursus en kan je je kind extra motiveren en prijzen.  Als je als ouder nog twijfelt, kun je er ook voor kiezen eerst 2 gratis proeflessen te volgen die tot niets verplichten. Ook is het mogelijk eerst enkele typegames te proberen die gebruikt worden als ‘toetje’ in de typeles voor kinderen.  

De voordelen van TICKEN

  • Snelste typecursus van Nederland dankzij de unieke TICKEN Typereflex methode.
  • Accent op nauwkeurig typen daarna de snelheid.
  • Slagingspercentage van 95,3% na het 1e examen.
  • Zeer effectieve aanpak.

Een gratis proefles volgen van TICKEN?

Dat kan met de gratis proefles die TICKEN aanbiedt. Deze proefles is een verkorte versie van de eerste 2 lessen.

 

Contactgegevens TICKEN

adres:

  • Jacob van Lenneplaan 22
  • 3743 AR Baarn

Contactformulier: ticken.nl/contact-formulier

Prijs: v.a. € 89,95  p.p.