Type cursus
Typecursus Tiptop

TikTop typecursus: Leren typen en spelling verbeteren ineen

TikTop biedt een typecursus aan die in een periode van 2 tot 3 maanden afgerond kan worden aan de hand van 20 modules van gemiddeld een uur.  In de typecursus van Tiktop zit ook nog eens het complete spellingsprogramma van de basisschool verwerkt. Je leert dus typen en ondertussen verbetert je kind de spelling. De meeste dicteewoordjes uit groep 6, 7 en 8 komen voorbij tijdens de typecursus. Twee vliegen in één klap dus! Vaardig leren typen en verbetering van de spelling en grammatica. 

Leren typen in 8 tot 12 weken en diplomagarantie 

De TikTop typecursus bestaat uit 20 modules met daarin 3 of 4 lessen. De modules duren gemiddeld een uur en zijn zonder poespas, direct en logisch. TikTop is geschikt voor laptop, desktop of MAC computer. TikTop adviseert kinderen de typecursus in een periode van 2 tot 3 maanden af te ronden.  Als je één module per dag doet, kan je na drie weken al blindtypen. De typecursus blijft wel 12 maanden toegankelijk voor je kind.  

Aan het einde van alle modules kun je drie proefexamens doen om je goed voor te bereiden op het echte examen. Als je de proefexamens goed hebt doorlopen en je bent tevreden over de typesnelheid dan kun je het echte examen doen. Na het examen ontvang je per email het diploma typevaardigheid met daarop het aantal Aanslagen Per Minuut (APM) en je nauwkeurigheid. Je kunt dan gegarandeerd voor de rest van je leven blindtypen met 10 vingers.  

Voortgang per email 

Tijdens de typelessen komen er allerlei weetjes en wist je datjes voorbij. De teksten die je typt zijn soms grappig, dan weer spannend of leerzaam en soms actueel. Bijvoorbeeld spannende teksten van kinderboekenschrijfster Mel Wallis de Vries en van de grijze jager boeken van John Flannigan, grappige teksten van Toon Tellegen en actuele en grappige teksten uit de krant de NRC Next. Je kind leert dus van alles tijdens het typen. 

TikTop wordt aanbevolen door leerkrachten. In elke module zit één spellingsles en dit verbetert de spelling van het kind. Zodra ze echte woordjes kunnen typen krijgen ze bij de typelessen extra spellingsoefeningen. Dit is handig want zodoende hebben ze zonder extra moeite het complete spellingsprogramma van de basisschool doorlopen. Ook leert je kind tijdens het typen onder meer synoniemen, weetwoorden en afkortingen en krijgt het tips over het gebruik van email en teksten. Na elke module ontvang je (en de typebegeleider) berichtgeving per email over de voortgang en resultaten. Hierin staat hoe goed en snel je kind heeft getypt en welke regels, tips en trucs het over spelling heeft geleerd.   

Als je interesse hebt in TikTop kun je een gratis proefles doen of je typesnelheid testen op de site van TikTop. 

Voordelig en dyslexievariant 

De TikTop typecursus heeft keuze uit 3 online varianten. De typecursus kids, de typecursus 12 jaar en ouder(s) en de typecursus dyslexie waarin gewerkt wordt met een speciaal lettertype en meer weet woorden. Om de typecursus zo voordelig te houden is TikTop zonder poespas en spelletjes. Als je toch typespelletjes wilt spelen dan zijn er genoeg gratis typespelletjes beschikbaar op Internet. Voor de typecursus dyslexie hoef je niet extra te betalen.  

 

De voordelen van TikTop
  • Spellingsprogramma in verwerkt.
  • Leren van gebruik van sneltoetsen, interpuncties en emoticons.
  • Typen wordt minder saai door de leerling interessante en spannende teksten te laten typen.

Gratis proefles van TikTop

Bij TikTop kun je een gratis proefles doen door je aan te melden met je e-mailadres. Je ontvangt dan ook nog eens 10% korting op de typecursus.

Contactgegevens TikTop

adres:

  • W. de Zwijgerlaan 34
  • 8448 MA  HEERENVEEN

tel.nr  0513-842312

Contactformulier: tiktop.nl/contact

Prijs: € 69,- p.p.