Typecursus berichten
Typecursus Typetopia

Typetopia

Typecursus kind Typetopia: In de ruimte leren typen

Typetopia is een interactieve online typecursus speciaal voor kinderen. De typecursus van Typetopia is een met 2 awards bekroonde typecursus en behoort samen met LOI kizz en Pica Typen tot één van de beste online typecursussen. Naast de Nederlandstalige typecursus kun je de typecursus van Typetopia ook volgen in een Vlaamse, Spaanse, Engelse en een Duitse taal. In TypeTopia speel je de hoofdrol in een spannend ruimteavontuur waarbij je op ontdekking gaat in het universum met gave games. Hou je je aan de door Typetopia aanbevolen 5 dagen per week oefenen, dan kun je bij deze typecursus na 20 weken al examen doen.  

Typetopia een typecursus met missies

TypeTopia bestaat uit 20 missies met steeds 5 dagopdrachten en gave typegames waarbij aangeraden wordt 20 minuten per keer te oefenen. Als je dit 20 weken lang 5 dagen per week doet kan je examen doen en het typediploma behalen. Echt blindtypen leer je door niet meer naar de toetsen te kijken. TypeTopia werkt daarom met een BlindBox die je uitvouwt en over het toetsenbord plaatst waardoor afkijken op de toetsen onmogelijk is. Dit is anders dan andere typecursussen waarbij met gekleurde stickers op de toetsen wordt gewerkt. Daarnaast werkt TypeTopia met een Reflextraining die door middel van gave spellen het reactievermogen traint en stimuleert. Door kinderen steeds sneller een letter te laten aanslaan ontbreekt de tijd om op het toetsenbord te kijken en wordt hun type-reflex getraind.  TypeTopia wordt afgesloten met een online examen dat bij de cursusprijs zit inbegrepen. Je hebt de mogelijkheid om 3 keer een proefexamen te maken. Na het behalen van het examen wordt het echte diploma thuisgestuurd.   

Ouderomgeving en Leerroute van Typetopia

TypeTopia biedt ouders met de ouderomgeving altijd en overal toegang tot de voortgang en de gegevens van je kind. Dit kan via een app en via mailtjes die je van het programma krijgt. Per module ontvang je uitgebreide rapporten en verschillende animaties met tips en trucs. Je kunt als ouders instellen hoe vaak je wilt dat je kind per week oefent. Het kind wordt tijdens de typecursus begeleidt door een persoonlijke coach Carin.  

TypeTopia is opgebouwd in een aantal duidelijke fasen. Er wordt gestart met de kennismaking met de letters en deze blind kunnen vinden. Daarna leert je kind alle letters goed en snel te kunnen typen. In de eindfase ligt de nadruk op het sneller leren typen. Het adaptieve lessysteem zorgt ervoor dat het kind kan oefenen op eigen niveau en in eigen tempo. De oefeningen zijn op maat doordat de kinderen een eigen leerroute volgen. Dit houdt in dat het systeem de probleemletters en lettercombinaties signaleert en voor die letters extra oefeningen geeft zodat die letter uiteindelijk net zo goed gaat als de andere letters. Dit werkt efficiënt en is effectief waardoor het kind sneller op examenniveau zit.  

Speciale dyslexieversie ook geschikt voor andere leeruitdaging  

De TypeTopia dyslexieversie is wetenschappelijk onderzocht en hieruit blijkt dat er significante verbeteringen optreden op het gebied van leesvaardigheid van dyslectische kinderen. De kinderen begrijpen beter wat er in de tekst staat en ook het kunnen omzetten van klank in tekst laten een duidelijke verbetering zien.  Bij TypeTopia leren kinderen met dyslexie meer dan alleen typen. Omdat het alfabet opnieuw wordt aangeboden, met audio-ondersteuningverbetert de letter- en woordherkenning. Deze versie is ook geschikt voor kinderen met motorische beperkingen, PPD-nos of een vorm van autisme en/of concentratieproblemen.  TypeTopia heeft verschillende aanpassingen bij de speciale dyslexieversie. Deze typecursus heeft als enige aanbieder het lettertype Dyslexie in de online oefenvormen. De letters worden vergroot weergegeven en veel oefeningen worden door een natuurlijke stem voorgelezen. Langere teksten worden in tegenstelling tot de reguliere versie tussentijds op woordniveau beoordeeld. Dit voorkomt dat er stukken tekst worden overgeslagen of dubbel getypt. De Reflextrainer kan in de dyslexieversie naar eigen tempo worden aangepast om uiteindelijk tot het standaard tempo te komen. De lettercombinaties als -ooi, –euw, -eer, –eu, -ui, -ei waarmee kinderen met dyslexie vaak problemen hebben krijgen extra aandacht.  Net als de reguliere typecursus wordt het afgesloten met het examen Computertypen. De exameneisen bij de dyslexieversie zijn hetzelfde, maar er wordt wel extra hulp geboden tijdens het (proef)examen.  

Hoe duur is Typetopia?

Normaal betaal je voor een Typecursus van Typetopia € 159,- maar regelmatig heeft Typetopia acties waarmee je de typecursus met een korting kunt aanschaffen (zie onder) . Ook hanteert Typetopia groepskortingen waarmee je fors kunt besparen op de aanschaf van een Typetopia typecursus. Dus ken je anderen die ook geïnteresseerd zijn in het volgen van een typecursus….?

 

De voordelen van Typetopia 

 • De game die in Typetopia verwerkt zit heeft mooie graphics waardoor het op een echte game lijkt.
 • Er wordt gewerkt met een Reflextraining.
 • Je hebt de beschikking over een persoonlijke coach.
 • De typelessen passen zich automatisch aan aan het leerniveau van het kind.
 • Zeer geschikt voor voor kinderen met dyslexie.
 • Diploma garantie.
 • Servicedesk elke dag beschikbaar.
 
TYPETOPIA KORTING 2022

Typetopia ‘start vandaag’:

 
 
 
 • 1 persoon van € 159,- voor € 139,- 

Typetopia groepskorting:  

Ken je meer personen die wel met een typecursus willen beginnen? Zorg dan dat je deze ook warm kunt maken voor een typecursus van Typtopia. De groepskortingen van Typetopia zijn namelijk fors! Zie onder:

 • bij 2 personen €129,- per licentie
 • bij 3 personen € 119 per licentie
 • bij 4 personen € 109,- per licentie
 • 5 of meer personen € 99,- per licentie

Normale prijs van een typecursus € 159,-!

Om voor bovengenoemde kortingen in aanmerking te komen is er 1 hoofdboeker nodig die binnen 7 dagen meerdere  mensen uitnodigt. Deze mensen mogen ook weer anderen uitnodigen zodat de korting steeds hoger wordt. 

Check alle informatie en voorwaarden van deze Typtopia groepskorting en meld je aan.

Een gratis proefles doen van Typetopia

Wil je weten hoe een typecursus bij Typetopia eruit ziet? Doe dan eens een gratis proefles. Om na je eerste ruimtemissie ook een tweede missie gratis te kunnen doen is het nodig om een account aan te maken. 

 

Veel gestelde vragen

Een typecursus volgen bij Typetopia kost €139,- p.p. Daarnaast kun je bij Typetopia profiteren van groepskortingen. 

Kinderen vanaf ongeveer 8 jaar kunnen bij Typetopia een typecursus volgen. Op die leeftijd beschikken ze over voldoende motorische vaardigheden en een goede vingerbeheersing om effectief te leren typen.

Op z’n vroegst kun je na 20 weken examen doen en je typecursus afronden bij Typetopia.

Na het volgen van een typecursus bij Typetopia kun je minstens 120 aanslagen per minuut halen.

Contactgegevens Typtopia

adres:

 • Postbus 951
 • 3800 AZ Zeist
 • Nederland

tel.nr  +31 0343 493 222

Contactformulier: https://www.typetopia.com/contact

Prijs: € 159 €139,- p.p.