Type cursus
Leren typen Typetuin

Typetuin: In een 'griezeltuin' leren typen

Typetuin biedt al ruim 40 jaar in groepsverband op scholen en online typeopleidingen aan. Typetuin is een onderdeel van Brightskills en de methode is mede ontwikkeld door Oefenweb, onderdeel van de Universiteit van Amsterdam. De typecursus heeft een slagingspercentage van meer dan 97%. Typetuin is opgebouwd rond een verhaal in een soort griezeltuin waarin een leesetende plant alle woorden op eet. Door de oefeningen kun je je eigen Kwouwsel, een soort vleesetende plant, bouwen om de leesetende plant te verslaan. Als je minimaal 5 dagen een kwartiertje oefent kun je binnen 14 weken je typediploma halen. Typetuin is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar en kan ook door volwassenen gevolgd worden.  

Leren typen in 14 weken en diploma of deelnamebewijs 

Typetuin bestaat uit 8 niveaus/levels die je doorloopt. Als je hoog genoeg scoort speel je meer niveaus/levels vrij en leer je er een aantal letters bij. Typetuin is gericht op een goede plaatsing van je handen op het toetsenbord en met welke vingers je de juiste toetsen aanslaat. De juiste handpositie en zithouding zijn erg belangrijk om snel te leren typen. De oefeningen passen zich automatisch aan het niveau van je kind aan waardoor die voortdurend wordt uitgedaagd en de cursus leuk blijft. Bij minimaal 5 dagen per week 15 minuten per dag te typen ben je ongeveer 14 weken bezig met de typecursus. In totaal heb je een jaar om Typetuin af te ronden en als het binnen een jaar niet lukt dan kun je tegen betaling de cursus met een jaar verlengen.  

Je hebt altijd 3 examenpogingen waarbij het beste resultaat op je diploma komt. Het diploma ontvang je per mail. Als je na 3 pogingen niet geslaagd bent ontvang je een deelnamebewijs.  

Typecoach en rapportkaart per mail 

Typetuin werkt met een typecoach die op afstand meekijkt en daar waar nodig een duwtje in de rug of handig tips aan je kind geeft. Via de berichtenpagina kan het kind ook zelf direct contact met de typecoach opnemen. Als ouder ontvang je elke week een rapportkaart per mail met daarin alle vorderingen in kleur. Bij rood is nog de meeste verbetering nodig. Verder kun je de typesnelheid zien en hoeveel opdrachten er gemaakt zijn.  

Typetuin ziet er mooi en verzorgd uit. Je kan je Kwouwsel aanpassen door spullen te kopen met diamantjes die je krijgt door een oefening zo foutloos en snel mogelijk te maken. Het bouwen en versieren van je Kwouwsel is een motiverend spelelement in de typecursus waardoor het leren typen leuk blijft en je kind gemotiveerd wordt om de niveaus/levels te doorlopen.     

Aangepaste normering voor dyslexie of een andere leeruitdaging 

Wanneer je kind dyslexie of een andere leeruitdaging heeft als bijv. ADHD of concentratieproblemen dan kun je kiezen voor een aangepaste normering. Dit betekent dat je met 75 aanslagen per minuut (APM) in plaats van 100 APM je diploma kan halen. Typetuin kent 5 niveau’s: 57-99 APM (aangepaste normering), 100-124 APM, 125-149 APM, 150-199 APM en 200 APM of hoger.  

Typetuin is heel geschikt voor kinderen met dyslexie. De oefeningen passen zich aan jouw niveau en tempo aan en je kunt zelf een aantal instellingen gratis veranderen. Er is keuze uit drie lettertypes waaronder het Open Dyslexie Font. De introductieteksten kunnen worden voorgelezen en de tijdsbalk met diamanten kan worden uitgezet.  

De voordelen van Typetuin

  • Direct contact met typecoach.
  • Accent op goed foutloos leren typen.
  • Typelessen worden aangepast aan het niveau van het kind.
  • Speciale modules om ook de woordenschat en spreekwoorden te oefenen.
  • Beloningssystematiek d.m.v. het verdienen van punten en het kweken van je Kwouwsel.
  • Leuke spelelementjes.

Een gratis proefles doen van Typetuin

Lijkt de typecursus van Typetuin je leuk maar wil je wel eerst eerst een demo doen? Typetuin biedt de mogelijkheid om een gratis proefles te doen in de Typetuin. Naast een level die je dan kan spelen vind je in deze gratis proefles ook een paar filmpjes die je een uitleg geven over deze typecursus

 

 

Contactgegevens Typetuin

adres:

  • Bosscheweg 46
  • 5056 KC
  • Berkel-Enschot

tel.nr  013 522 0579

Contactformulier: typetuin.nl/contact/

Prijs: 120,- p.p.