Type cursus
Typecursus Typeworld

Typecursus TypeWorld: Uitdagend leren typen

Kinderen brengen gemiddeld een paar uur per dag door achter de computer. Een cursus blindtypen past daarom in het pakket computervaardigheden dat een kind van deze tijd zou moeten beheersen. Blind kunnen typen levert verschillende voordelen op als het zich goed kunnen concentreren op de inhoud van de leertaak omdat je niet hoeft na te denken over het typen. Doordat de letters snel gevonden worden bevorderd het de snelheid van het computerwerk en kom je tot hogere leerprestaties. Via de cursus leer je ook een goede werkhouding aan die RSI-klachten kan voorkomen. 

TypeWorld is voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar. De typecursus is in spelvorm opgezet waarbij je langs 20 eilanden met dorpen reist. Elk afgerond dorp levert gadgets op die het eigen eiland steeds voller en mooier laat worden. De competitiedrang wordt geprikkeld doordat je bij andere deelnemers kunt kijken hoeveel gadgets die hebben gescoord. Als je elke week per 5 dagen ongeveer 30 minuten typt kun je in 15 tot 20 weken je certificaat halen 

 Leren typen in 15 tot 20 weken en een certificaat 

Voor een goede typevaardigheid is ongeveer 20-40 uur oefening nodig. TypeWorld streeft ernaar om de cursus binnen 20 weken af te ronden. Dit tempo kan je naar wens zelf variëren en je hebt in ieder geval een jaar de tijd om TypeWorld te gebruiken.  

TypeWorld bestaat uit 20 eilanden met een vaste route. Iedereen begint op Bobossie en eindigt bij Zweefland. Het slotje van het volgende eiland verdwijnt als de test op het voorgaande eiland is gehaald. In de overzichtsweergave is per eiland te zien welke letters worden aangeleerd en welke gadgets er zijn te verdienen. De minimale route zit op 30 uur typetijd en de meest uitgebreide route, waarbij het kind echt alle gadgets haalt, bevat 40 uur aan oefeningen.  

TypeWorld werkt naar een eindresultaat toe van tenminste 100 aanslagen per minuut (APM) en een nauwkeurigheid van 97%. Na afronding van eiland 20 krijgt je kind een certificaat aangeboden (pdf-bestandmet het behaalde eindresultaat. Een mooi bewijs van bekwaamheid.  

TypeWold Kids zonder of met begeleiding 

TypeWorld werkt met 3 verschillende soorten oefeningen die gaan om nauwkeurigheid, ritme en doortypen. Typ heel nauwkeurig, je kunt pas door als je onder een vastgesteld aantal fouten blijft. Het precies typen in het ritme. Hierbij kun je fouten niet verbeteren maar het gaat erom dat je in een vast ritme tikt en daarbij onder een bepaald foutpercentage blijft. Verder is er nog het rustig doortypen, ook als je een fout maakt.   

TypeWorld wordt aangeboden zonder of met begeleiding. Zonder begeleiding doorloop je de cursus zelfstandig en heb je volledig controle over de cursusduur. Monique, de virtuele docent, biedt alle informatie die nodig is om op een juiste manier te leren typen. Een typecursus is een vaardigheidstraining die veel oefening vraagt. Discipline en doorzettingsvermogen zijn daarin heel belangrijk om alles goed door te werken. Ook een stukje extra begeleiding vanuit de ouder/verzorger is in deze optie belangrijk.  

t begeleiding wordt je naast de virtuele docent Monique intensief begeleidt door een gekwalificeerde docent. De docent is beschikbaar voor vragen van kind en ouder, houdt de vorderingen in de gaten, stimuleert en stuurt bij waar nodig. Indien gewenst kan je als ouder per week een voortgangsrapportage ontvangen op je eigen e-mailadres. 

 De wekelijkse belasting en cursusduur kunnen er zo uitzien: 

  • 20 weken, 4 dagen per week ongeveer 20-30 minuten oefenen = 1 eiland per week. 
  • 15 weken, 5 dagen per week ongeveer 20-30 minuten oefenen = 1,5 eiland per week. 
  • 10 weken, 6 dagen per week 20-30 minuten oefenen = 2 eilanden per week.  

Zonder begeleiding krijgt je kind geen externe stimulans om het vol te houden. Van de gestarte kinderen volbrengt 30% de cursus met minimaal 110 APM en maximaal 1,5% fouten. Met begeleiding wordt samen met de docent bepaald welke belasting je kind aan kan. Van de gestarte kinderen volbrengt 81% de cursus met minimaal 130 APM en maximaal 0,5% fouten. 

 Dyslexieversie  

TypeWorld is heel geschikt voor kinderen met dyslexie. Het advies is om voor TypeWorld Kids mét begeleiding te kiezen. De persoonlijke aandacht heeft zeker voor dyslectische kinderen een belangrijke meerwaarde. In de typecursus wordt er op meerdere manieren rekening met dyslexie gehouden. Je kind kan zelf een lettertype kiezen dat prettig is. Het oefenscherm kan vergroot worden weergegeven en bij verschillende oefeningen kunnen de letters uitgesproken worden. Je kind typt letter voor letter en krijgt direct feedback. De letters zijn afwijkend van elkaar, ook gespiegeld of gedraaid en de getypte letter is afwijkend van kleur en onderstreept.  

TypeWorld werkt toe naar een eindresultaat van tenminste 100 APM en een nauwkeurigheid van 97%. Dit niveau kan op advies van de docent naar boven of beneden worden bijgesteld.  

De voordelen van TypeWorld

  • Keuze met of zonder begeleiding.
  • Leuke gamevorm met beloningen.
  • Dyslexie geschikt.
 

 

Gratis een proefles doen bij TypeWorld?

Dat is mogelijk! TypeWorld nodigt je uit om een kijkje te nemen in TypeWorld zodat jij kunt ontdekken of dit de typecursus is die bij je past.
 
 
 
 

Contactgegevens Typeworld

adres:

  • Denemarkenweg 13
  • 2411 RK Bodegraven

tel.nr  0172 650 983

Contact: info@typeworld.nl

Prijs: v.a. € 71 ,50 p.p.